Ben jij op zoek naar jouw droomhuis in Nijmegen? Wil je graag iets kopen of toch liever huren in de omgeving van Nijmegen? Dan is een makelaar uit Nijmegen – zeker in deze tijd! – een aanrader.

Huis of appartement huren in Nijmegen

Zoek je woonruimte in Nijmegen en ben je van plan om een huis of appartement te huren in Nijmegen? Ook dan is huren via een makelaar een goede optie. Een makelaar heeft namelijk toegang tot een breder woningaanbod dan jijzelf. Ga met hem of haar in gesprek over jouw woonwensen. Jouw makelaar kan dan gericht op zoek gaan naar huizen of appartementen die aan jouw wensen voldoen. Ook wanneer je als student graag een kamer of studio wil huren in Nijmegen, zijn er diverse makelaars waar je kunt kijken. Soms is er sprake van bemiddelingskosten. Dit is alleen wettelijk toegestaan als de makelaar in opdracht van jou een geschikte woning zoekt. Voorwaarde is wel dat de makelaar niet ook nog voor de verhuurder werkt. Zoek van te voren daarom goed uit of je wel of geen bemiddelingskosten moet betalen.

Wanneer je een kamer of studio wil huren in Nijmegen kun je onder andere terecht bij KBS vastgoed beheer.

Huis of appartement kopen in Nijmegen

Wil je een huis of appartement kopen in Nijmegen? In dat geval kun je beginnen met het kijken op Funda. Let op: je ziet hier alleen de huizen die via een NVM makelaar worden verkocht. Heb je een leuk huis of appartement in Nijmegen gezien of wil je binnen een korte periode iets kopen? Dan raden we je aan om te kiezen voor een aankoopmakelaar. Vooral nu de huizenmarkt krap is en er vaak overboden wordt, vissen steeds meer mensen achter het net. 

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar biedt diverse voordelen. We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet:

Een aankoopmakelaar:

 • Weet wat er binnenkort te koop komt in Nijmegen
 • Is goed op de hoogte van de lokale huizenmarkt
 • Biedt ondersteuning van aankoop tot sleuteloverdracht
 • Bekijkt de woningen objectief
 • Neemt veel regelwerk uit handen
 • Adviseert je over onderhandelingen

Wat kost een aankoopmakelaar in Nijmegen?

Dat verschilt per makelaar. Sommige makelaars vragen een vast bedrag, hieronder vallen dan alle kosten (meegaan naar bezichtigingen, advies, onderhandelingen, overdracht etc.). Andere aankoopmakelaars hanteren een andere werkwijze, zij werken met een courtage. Dit betekent dat ze een percentage van de aankoopprijs ontvangen. Let hier dus goed op, zeker in de huidige huizenmarkt! 

Huis of appartement verkopen in Nijmegen

Ben je van plan om te verhuizen en wil je jouw huidige huis of appartement in de omgeving van Nijmegen verkopen? Ga in gesprek met diverse makelaars, zo verbreed je jouw horizon en pin je je niet vast op één mening of advies Je kunt zelf de waarde van je huis bepalen, maar zij kunnen je hierbij helpen. Kies een makelaar die aan jouw eisen voldoet en waar je een goed gevoel bij hebt.

Wat is een NVM makelaar?

Eerder vertelden we je al over een NVM makelaar. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? NVM staat voor  Nederlandse Vereniging van Makelaars. Er zijn ruim 4.000 makelaars bij aangesloten. Sinds 2001 is een makelaar een vrij beroep. Hierdoor kan iedereen zich tegenwoordig makelaar noemen. Wanneer de makelaar van jouw keuze een NVM makelaar is, dan voldoet hij of zij aan de strenge opleidings- en kwaliteitseisen. Heb je een klacht over jouw makelaar? Dan kun je via de afdeling Consumentenvoorlichting van de NVM informatie inwinnen.

Kies een goede makelaar in Nijmegen

Wil je graag wat hulp bij het kiezen van een goede makelaar in Nijmegen? Wij zetten er 5 voor je op een rij.

 1. Kolmeijer Nijmegen
 2. Hans Janssen Garantiemakelaars
 3. Hermsen Makelaars Nijmegen
 4. Hestia makelaars en taxateurs
 5. Jacobs Makelaardij

Lees meer over Lokaal In

Informatie aanvragen