Sauna in Nijmegen: een dagje ontspanning!

Ben jij toe aan een dagje ontspanning?
Even heerlijk tot rust komen? Boek dan jouw sauna in Nijmegen!

Geniet van de wellness in de sauna Nijmegen! 

Even je hoofd leegmaken en volledig tot rust komen in de sauna. Verwen jezelf met een ontspannen dagje wellness! In Nijmegen vind je verschillende soorten sauna’s en wellnesscentra: sauna’s met of zonder badkledingdagen, Turkse stoombaden, zoutwater- en heetwaterbaden. De keuze is aan jou!

Waarom is een sauna goed voor je gezondheid?

Een regelmatig bezoek aan de sauna draagt niet alleen bij aan vermindering van stress, het is ook goed voor je weerstand. Tijdens een saunasessie verhoogt de lichaamstemperatuur naar 39 graden. De bloedvaten worden verwijd en je gaat veel zweten. Ook worden afvalstoffen beter afgevoerd. Kortom, genoeg redenen om regelmatig naar de sauna te gaan.

Welke soorten sauna’s zijn er?

Finse sauna

Een Finse sauna wordt opgewarmd door lavastenen die worden overgoten met water. Deze sauna heeft een temperatuur tussen de 80 en 100 graden. 

Kruidensauna

Wanneer je een kruidensauna binnenstapt, word je verrast door een intense geur van kruiden. Deze kruiden liggen op een schaal die de heerlijke geuren verspreid. Vaak liggen er elk half uur andere kruiden. Laat je verrassen!

Infrarood sauna

Deze sauna’s variëren in temperatuur, gemiddeld tussen de 60 en 65 graden. De warmte wordt in deze sauna afgegeven door warmte-elementen. Deze warmte voel je in je hele lijf, in alle spieren en gewrichten. 

Stoomcabine

In deze cabines ligt de temperatuur rond de 50 graden, en ligt de luchtvochtigheid erg hoog. De hete stoom zorgt ervoor dat je poriën open gaan staan, en dat afvalstoffen worden afgevoerd.

Welke thermen in Nijmegen vind je?

In Nijmegen en omgeving vind je 3 wellnessresorts of thermen waar je heerlijk kunt ontspannen. We leggen je hieronder kort uit welke baden, sauna’s en wellness je er vindt.

  • Sanadome Hotel & Spa
  • Thermen Berendonck
  • Sauna & beauty Thermen

Sanadome Hotel & Spa Nijmegen

In Sanadome Nijmegen kom je helemaal tot rust in de wellnessbaden van thermaal water uit eigen bron. Er zijn diverse baden waar je kunt ontspannen: een warmwaterbad van 37 graden, diverse kruiden whirlpools en een zoutwaterbad. Naast de baden vind je er een Mintkamer (65 graden) en een stoomcabine (45 graden). Er is ook een (buiten- en binnen) zwembad aanwezig. 

Thermen Berendonck Nijmegen

Als saunaliefhebber ben je hier op je plek! In dit wellnessresort vind je 12 soorten sauna’s: van een meditatiesauna tot een panoramasauna (met prachtig uitzicht!). Naast deze sauna’s kun je badderen in het zoutwaterbad, voetenbaden, Hamam, een Indiase kruidentempel en diverse whirlpoolbaden. Let op: op woensdag is de badkledingdag.

Sauna & beauty de Thermen

Aan de rand van Nijmegen vind je dit wellnessresort. Je vindt er verschillende soorten sauna’s, een Turks stoombad, een kruidentempel en 3 dompelbaden.

Sauna & beauty de Thermen kent geen badkledingdagen.

Lees meer over Lokaal In

Informatie aanvragen